Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.01.2018.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović prisustvovao je danas početku izgradnje fiskulturne sale za potrebe Specijalne škole „Prvi novembar“ i korisnika usluga Javne ustanove „Zračak“ u Čačku.

 

Stevanović je naveo da je ukupna vrednost investicije 75 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede iz kredita EIB-a izdvojilo 30,5 miliona  dinara, dok je učešće grada Čačka  44,5 miliona dinara.

 

Prema njegovim rečima, to je odličan način da ministarstvo pomogne, ali i da ima uvid na koji način gradska vlast raspoređuje novac iz budžeta.

 

Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su iz programa Ministarstva privrede koji se sprovodi zajedno sa EIB-om.

 

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović koji je istakao da je fiskulturna sala važna investicija kojom će se pomoći osobama sa invaliditetom.

 

Rok za izvođenje radova je 120 dana, a izvođač je „Ratko Mitrović Konstrakšn“ d.o.o.

 

Projektom je predviđena izgradnja fiskulturne sale površine 1.271 metara kvadratnih u čijem sklopu se nalaze tribine, četiri svlačionice, prostorija za držanje sprava i kancelarija nastavnika.

 

Investicija podrazumeva izvođenje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova, kao i instalaciju vodovoda i kanalizacije, elektroenergetske i mašinske instalacije (grejanje i ventilacija) i sistema detekcije i dojave požara.