Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.11.2017.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић свечано је, пресецањем врпце, пустио у саобраћај пут на релацији Велико Лаоле – Мало Лаоле, чиме је окончана инфраструктурна инвестиција вредна око 23 милиона динара.

Стевановић је, пред великим бројем мештана, пресекао врпцу заједно са Душком Нединићем, председником општине Петровац на Млави и Небојшом Влајићем председником МЗ Велико Лаоле. Како је речено, након 30 година чекања, мештани, али и цела општина, добили су квалитетан путни правац, који повезује два села, спаја два регионална пута и временски скраћује пут од Свилајнца ка Жагубици.

Државни секретар је, у свом обраћању поручио да данашњи Петровац на Млави и град који је он први пут посетио пре неколико година, ни изблиза не изгледају исто
“Први пут сам пре три године имао прилику да будем овде, а тада смо прошли кроз сасвим другачију општину – мрачну, прљаву, неуређену и неасфалтирану. Није прошло дуго времена, а утисак је потпуно другачији. То могу да вам потврде моји пријатељи који су данас овде са мном”, рекао је Стевановић истичући важност инфраструктурних радова и у мањим местима.

Он је честитао руководству општине што им је град чист и уређен, истичући да би требало да буду поносни што слика града остављаја добар утисак.

Председник општине Петровац на Млави Душко Нединић истако је важност деонице и захвалио председнику Александру Вучићу и Влади Србије што препознају потребе мањих средина и раде на њиховом оснаживању.

“Изузетно сам захвалан и срећан што наша општина има искреног пријатеља какав је Драган Стевановић, уз чије смо залагање и подршку успели да изведемо овај пројекат. А сваки реализовани пројекат је корак напред ка унапређењу овог краја. Настављамо даље, имамо много планова, чека нас много пројеката”, рекао је Нединић.

Укупна средства издвојена за пут који је пет метара широк, а 2.030. метара дуг, износе 22.924.160 динара. Део средстава је обезбеђен кроз програм Министарства привреде, „Градимо заједно“, а делом из буџета општине. Догађају је присуствовао и Верољуб Арсић потпредседник Скупштине Србије.