Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.09.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović poručio je danas da je britanski list „Fajnenšel tajms“ u najnovijem broju potvrdio da je Srbija lider kada je reč o privlačenju direktnih stranih investicija.

Britanski finansijski list navodi da je Srbija u 2018. privukla gotovo 12 puta više investicija u poređenju sa ekonomijama njene veličine i da je dostigla rekordni priliv po tom osnovu.

„To samo pokazuje da je Vlada Srbije dobro obavila svoj posao i opravdala poverenje građana. Reforme koje je zacrtao tada premijer, a danas predsednik Aleksandar Vučić, a koje je uspešno nastavila aktuelna vlada, dale su odličan rezultat“, istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, analiza britanskog finansijskog lista dala je novi podsticaj Vladi Srbije da ostane na reformskom kursu, što će Srbiji omogućiti da ostane visoko pozicionirana kao investiciona destinacija. Ovi rezultati su, dodaje Stevanović, apsolutno u funkciji dostizanja očekivanog privrednog rasta, jačanja političke stabilnosti i međunarodnog kredibiliteta Srbije.

„Još ako uzmemo u obzir da je samo u prvih pet meseci ove godine ostvaren rast direktnih stranih investicija od 17 odsto u odnosu na 2018. i da je stopa nezaposlenosti pala na nikad niži nivo u poslednjih nekoliko decenija – na 10,3 odsto, uveren sam da smo na dobrom putu“, poručio je državni sekretar.