Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.02.2016.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa predstavnicima tri reprezentativna sindikata FAP-a iz Priboja, rukovodstvom ove kompanije i čelnicima lokalne samouprave o poslovanju, problemima i budućnosti ovog preduzeća i njegovih radnika.

Predstavnici sindikata su u otvorenom i konstruktivnom razgovoru istakli da im je sasvim jasno da je sadašnje stanje u FAP-u apsolutno neodrživo i iskazali razumevanje za napore koje Vlada Srbije čini, kako bi prevazišla i rešila probleme u ovoj kompaniji.

Postignuta je potpuna saglasnost o tome da svi – rukovodstvo preduzeća, sindikati, Ministarstvo privrede moraju zajedno da rade na pronalaženju rešenja koje je održivo i kojim će biti obuhvaćeni svi u FAP-u.

Učesnici sastanka su se saglasili da će rešenje za FAP biti u isključivo u zakonskom okviru i u skladu sa strateškim opredeljenjem Vlade Srbije da se proces svojinske transformacije okonča.

Dogovoreni su i konkretni koraci koje će Ministarstvo, rukovodstvo preduzeća i sindikati zajedno preduzimati u narednom periodu.