Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.01.2020.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић разговарао је данас са представницима радника Фабрике бакарних цеви из Мајданпека и руководством општине о дешавањима у тој фабрици и том приликом истакао да ће министарство, у складу са својим надлежностима, помоћи у изналажењу коначног решења.

Састанку, на коме је било речи о обустављању производње у фабрици и одлуци компаније да промени делатност и угаси производни погон, присуствовали су Ненад Ђорђевић из Самосталног синдиката Србије и Владимир Савковић из Индустријског синдиката Србије, као и председник општине Мајданпек Драган Поповић са сарадницима.

Стевановић је обавестио саговорнике о разговорима који су вођени са менаџментом компаније и руским Трговинским представништвом, а представници радника су упознали државног секретара са детаљима о функционисању фирме, проблемима са којим су се сусрели, као и даљим корацима.

„За Министарство привреде најзначајније је то што су представници радника показали висок степен одговорности и зрелости када је у питању положај предузећа и запослених“, рекао је Стевановић и додао да верује да ће се на такав начин суочити и са изазовима који их очекују у наредном периоду.

Представници радника су навели да очекују да у складу са законом остваре права на социјални програм те да ће и локалној самоуправи и држави помоћи да у Мајданпек дође нови инвеститор чиме би за себе обезбедили нова радна места, а општини приходе који јој по тој основи припадају.

Присутни су се сагласили да треба учинити све да се дешавања у фабрици заштите од политичких злоупотреба неодговорних и политички малициозних појединаца јер, како су указали, то не доноси решење, а незавидан положај радника не сме бити предмет политичке манипулације.

Неопходно је, сложили су се, да заједнички и снажно, ангажујући се свако из свог угла и у складу са својим надлежностима, новонастали проблем у што краћем временском периоду буде решен.

Државни секретар Стевановић је још једном поновио да ће Министарство привреде пратити ситуацију и узети активно учешће сходно својим надлежностима, те да ће бити на располагању свима током решавања актуелне ситуације.