Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.04.2020.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић изјавио је данас да је Фонд за развој кроз програм финансијске подршке привредним субјектима за одржавање ликвидности и обртна средства у отежаним економским условима изазваним пандемијом корона вируса одобрио нешто мање од милијарду динара.

„Само у првој недељи , на две седници Управног одбора Фонда за развој,  од 24 милијарде динара опредељених у ове сврхе одобрено је већ скоро милијарду динара“, рекао је Стевановић у Јутарњем програму на РТС-у.

Према његовим речима, на првој седници одобрено је 25, а на другој 39 кредита.

Он је истакао и да очекује да тај број, у наредној недељи,  буде удвостручен јер је стигло много захтева.

Државни секретар је апеловао на привреднике и потенцијалне кориснике да поведу рачуна о уређености документације коју подносе и којом аплицирају код Фонда за развој како би што пре дошли до новца.

Kако каже, код 60 одсто захтева документација је непотпуна што отежава процес одобравања кредита.

Стевановић је подсетио да је администрација и процедура сведена на минимум и да се све ради електронски.

Он је истакао и да су на првој седници одбијена три, а на другој 11 захтева привредних субјеката јер нису испуњавали услове у складу са критеријумима који су дефинисани програмом.

Државни секретар је за РТС рекао и да верује да ће највећи део новца бити потрошен до 20 . децембра, као и да су за програм највише заинтересована микро, затим мала, а онда и средња предузећа.

 

Извор РТС