Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.01.2021.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, гостујући у емисији Упитник на Радио телевизији Србије, изјавио је да је главни циљ  Стратегије о државном власништву  ефикасно, економично и оптимално управљање привредним друштвима у власништву Републике.

Стевановић је овом приликом истакао да ће држава одредити у којим предузећима ће задржати већину или апсолутно власништво.

Он је објаснио да је задатак Стратегије стварање полазних корака за усвајање кровног закона којим ће бити обухваћена сва државна предузећа.

„Јавна предузећа и друга државна предузећа из различитих делатност сада се третирају на различите начине, кроз различите законе и подзаконске акте. Намера Владе Србије је да све то уоквири и стави под један кров, да се на исти начин третирају јавна предузећа, акционарска друштва, друштва са ограниченом одговорношћу која обављају делатност од општег интереса, а која су власништво Републике Србије“, рекао је Ставановић.

Државни секретар је указао и да би Стратегија требало да буде усвојена до 12. фебруара, а Акциони план до краја марта у договору са Међународним монетарним фондом и Европском банком за обнову и развој.