Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
31.01.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић обишао је данас кинеско – белоруски Индустријски парк „Велики камен“, највећи пројекат страних инвестиција у Белорусији и важан симбол сарадње Пекинга и Минска у оквиру пројекта „Један појас – један пут“.

Стевановић, који предводи делегацију Србије у посети Минску поводом заседања Међувладине комисије Србија – Белорусија, састао се и са руководством овог индустријског парка, како би разменили искуства, будући да је у плану изградња српско-кинеског индустријског парка у Смедереву.

Парк „Велики камен“ је еколошки град за иновативна предузећа са високим извозним потенцијалом, посебним правним статусом и оптималним  условима за пословање. Потпуном реализацијом пројекта, обухватиће индустријске и стамбене области са релевантном инфраструктуром, центром за истраживање и развој, канцеларијским простором, трговинама и просторијама за забаву.

Стевановић се, током посете Минску, састао и са заменицом директора у Националној агенцији за инвестиције и приватизацију, Полином Толстик, са којом је разменио искуства, како би се сагледале могућности за сарадњу.

Он је Толстикову упознао са законским оквиром када је реч о инвестицијама у Србији, као са недавно донетим Уредбама о привлачењу инвестиција, укључујући и нове уредбе у области туризма и пољопривреде.

Толстикова је рекла да су задаци агенције позиционирање земље као профитабилне инвестиционе дестинације, инвестирање првенствено у високотехнолошким и индустријама с високом додатном вредношћу, као и стварање ефикасног система комуникације страних инвеститора са белоруским компанијама и државним органима.