Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.05.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић уручио је данас компанијама које су показале највећу посвећеност принципима друштвене одговорности у Србији, признање „Ђорђе Вајферт“.

Националну награду за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт“, седми пут заредом, компанијама и организацијама доделила је Привредна комора Србије.

Стевановић је истакао да су компаније које су данас награђене показале висок ниво социјалне одговорности и додао да Министарство привреде жели да буде подршка овој иницијативи.

„Награђене компаније су показале да социјалну одговорност не доживљавају као трошак, већ као бенефит. Држава ће наставити да, спроводећи структурне реформе, ствара амбијент у којем ће компаније моћи добро да послују, да имају добре билансе, што ће им дати простора и да буду социјално одговорне“, рекао је Стевановић.

Министар заштите животне средине Горан Триван поручио је да нема друштвено одговорног половања уколико није реч о очувању животне средине. „Без домаћих компанија и инвеститора у ономе што радимо у Србији нема напретка Србије“, рекао је Триван.

Директор Сектора за стратешке анализе, аналитику, услуге, сервисе и пакете производа ПKС Михаило Весовић рекао је да се протеклих 12 година, од како се награда додељује, проширила на више од 400 компанија и организација међу којима има и великих и малих фирми.

Награђено је укупно 15 компанија у три категорије – велика привредна друштва, средња привредна друштва и микро/мала привредна друштва.

 

Државни секретар Стевановић је доделио награду друштвено најодговорнијим компанијама у категорији великих, а то су „Таркет“ из Бачке Паланке, ДМ ДРОГЕРИЕ МАРKТ из Београда, „Телеком Србија“ из Београда, „Металац“ из Горњег Милановца, НИС АД из Новог Сада.У категорији средњих компанија лауреати су „ТелеГроуп“, Београд, Специјална болница „Чигота“, Златибор, „Вега ИТ Соурцинг“, Нови Сад, „Босис“, Ваљево, „Манпоwер“, Београд.

У категорији малих и микро привредних друштава награђени су „Инфостуд 3“, Суботица, „Неофyтон“, Нови Сад, „Новитет“, Житковац, Омладински едукативни центар, Ниш, фармацеутска компанија ГСK, Београд.

Жири су чинили представници Привредне коморе Србије, Министарства привреде, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства заштите животне средине, Јавног медијског сервиса Србије и цивилног сектора.