Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.05.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović uručio je danas kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji, priznanje „Đorđe Vajfert“.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, sedmi put zaredom, kompanijama i organizacijama dodelila je Privredna komora Srbije.

Stevanović je istakao da su kompanije koje su danas nagrađene pokazale visok nivo socijalne odgovornosti i dodao da Ministarstvo privrede želi da bude podrška ovoj inicijativi.

„Nagrađene kompanije su pokazale da socijalnu odgovornost ne doživljavaju kao trošak, već kao benefit. Država će nastaviti da, sprovodeći strukturne reforme, stvara ambijent u kojem će kompanije moći dobro da posluju, da imaju dobre bilanse, što će im dati prostora i da budu socijalno odgovorne“, rekao je Stevanović.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan poručio je da nema društveno odgovornog polovanja ukoliko nije reč o očuvanju životne sredine. „Bez domaćih kompanija i investitora u onome što radimo u Srbiji nema napretka Srbije“, rekao je Trivan.

Direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS Mihailo Vesović rekao je da se proteklih 12 godina, od kako se nagrada dodeljuje, proširila na više od 400 kompanija i organizacija među kojima ima i velikih i malih firmi.

Nagrađeno je ukupno 15 kompanija u tri kategorije – velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva.

 

Državni sekretar Stevanović je dodelio nagradu društveno najodgovornijim kompanijama u kategoriji velikih, a to su „Tarket“ iz Bačke Palanke, DM DROGERIE MARKT iz Beograda, „Telekom Srbija“ iz Beograda, „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca, NIS AD iz Novog Sada.U kategoriji srednjih kompanija laureati su „TeleGroup“, Beograd, Specijalna bolnica „Čigota“, Zlatibor, „Vega IT Sourcing“, Novi Sad, „Bosis“, Valjevo, „Manpower“, Beograd.

U kategoriji malih i mikro privrednih društava nagrađeni su „Infostud 3“, Subotica, „Neofyton“, Novi Sad, „Novitet“, Žitkovac, Omladinski edukativni centar, Niš, farmaceutska kompanija GSK, Beograd.

Žiri su činili predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.