Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.01.2018.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић изјавио је данас да је то министарство у 2017. години, закључно са средином децембра, издвојило 1,99 милијарди динара за локалне инфраструктурне пројекте.

Стевановић је прецизирао да је Министарство тим новцем суфинансирало пројекте укупне вредности 4,47 милијарди динара, а у прошлој години се радило на 153 инфраструктурна пројекта.

„Циљ нам је да и у овој години наставимо са подршком изградњи локалне инфраструктуре, како бисмо допринели што равномернијем развоју Србије“, рекао је Стевановић.

Према његовим речима, инфраструктурни пројекти су реализовани кроз три програма. Највише средстава Министарства привреде издвојено је за суфинансирање програма унапређења локалне и регионалне инфраструктуре. Рађено је у 2017. години на укупно 99 таквих пројеката укупне вредности 3,28 милијарди, уз учешће Министарства од 1,42 милијарди динара.

За инфраструктурно опремање пословних зона, одвојено је укупно 1,18 милијарди динара, уз учешће Министарства од 0,57 милијарди. Укупно је рађено на 54 таква пројекта.

Такође, Стевановић истиче да је подржано 48 локалних самоуправа кроз суфинансирање израде пројектно-техничке документације. Одвојено је 107,5 милиона динара за суфинансирање израде пројектно-техничке документације.

„То је документација за инфраструктурне пројекте за унапређење пословних зона, обнављање браунфилд локација, и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре“, објаснио је он.