Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.01.2018.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je danas da je to ministarstvo u 2017. godini, zaključno sa sredinom decembra, izdvojilo 1,99 milijardi dinara za lokalne infrastrukturne projekte.

Stevanović je precizirao da je Ministarstvo tim novcem sufinansiralo projekte ukupne vrednosti 4,47 milijardi dinara, a u prošloj godini se radilo na 153 infrastrukturna projekta.

„Cilj nam je da i u ovoj godini nastavimo sa podrškom izgradnji lokalne infrastrukture, kako bismo doprineli što ravnomernijem razvoju Srbije“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, infrastrukturni projekti su realizovani kroz tri programa. Najviše sredstava Ministarstva privrede izdvojeno je za sufinansiranje programa unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture. Rađeno je u 2017. godini na ukupno 99 takvih projekata ukupne vrednosti 3,28 milijardi, uz učešće Ministarstva od 1,42 milijardi dinara.

Za infrastrukturno opremanje poslovnih zona, odvojeno je ukupno 1,18 milijardi dinara, uz učešće Ministarstva od 0,57 milijardi. Ukupno je rađeno na 54 takva projekta.

Takođe, Stevanović ističe da je podržano 48 lokalnih samouprava kroz sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije. Odvojeno je 107,5 miliona dinara za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije.

„To je dokumentacija za infrastrukturne projekte za unapređenje poslovnih zona, obnavljanje braunfild lokacija, i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture“, objasnio je on.