Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.07.2015.

Државни секретар Драган Стевановић награђен је, поводом Дана општине Врњачка Бања, Сребрном повељом за допринос развоју ове општине.

Повеља је додељена и министрима Златибору Лоначару и Расиму Љајићу, а свечаности поводом обележавања Дана општине присуствовао је и премијер Александар Вучић.

Премијер је пустио у рад новоизграђену фонтану у реконструисаном централном парку у Врњачкој Бањи, уз поруку да грађани Србије имају велико срце, да су добри домаћини и да поштују сваког госта.

“Хоћемо да покажемо наше гостољубље, какви смо домаћини, а бољих домаћина од нас нема“, поручио је премијер.

Обећао је да ће Влада Србије радити још боље, поштеније и одговорније, те да ће штитити земљу.

„Србија се подиже на ноге, полако али сигурно постаје снажнија и јача из дана у дан, зато морамо да сачувамо мир и стабилност у региону, али морамо да радимо више и да будемо дисицплинованији, како би се поносили више“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је Врњачка Бања за кратко време успела да од губиташа буде профитабилна.

„Тешко је пронаћи овако лепо место. Ми Срби неретко имамо један проблем. Приметили сте да нам је оно што је туђе увек лепше. Пропутовао сам цео свет и мало сам тако лепих бања видео“, рекао је премијер и додао да ће нова фонтана у реконструисаном парку вратити стари сјај какав је она има када је била испред Бледа и Дубровника.

Уверен да ће Врњачка Бања постати сигурно најбоље место за туризам у Србији, а и у региону, Вучић је рекао да је забележено повећање броја туриста у првих пет месеци ове године у односу на претходну за 23 одсто, а број ноћења за девет одсто.

Рачунајте, казао је, да ће тај проценат до краја године бити значајно већи.

Влада Србије, истакао је премијер, спремна је да улаже новац у развој туризма у Србији. Он је додао да је ове године за те намене опредељено готово 600 милиона динара.

„Од општина, међутим, тражимо да не очекују да ћемо са тим новцем да им покривамо губитке, незнање и лоповлук. Од њих тражимо да нам доставе најбоље пројекте“, рекао је Вучић.