Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.09.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Бранимир Стојановић изјавио је данас, у Привредној комори Србије, да Србија жели да унапреди економске односе са Саудијском Арабијом.

Он је, на отварању пословних сусрета привредника Србије и Саудијске Арабије у ПКС,  навео да је привредна сарадња испод постојећих могућности и да има простора за њено унапређење.

Говорећи о приликама у Србији, он је рекао да се наша земља показала као лидер по приливу директних страних инвестиција, јер је прошле године привукла више инвестиција од свих земаља Западног Балкана заједно.

Стојановић је подсетио да улагачи у Србији могу да рачунају на политичку стабилност, све бољу инфраструктуру, квалификовану радну снагу, транспарентно пословање и трговинску отвореност земље. Такође, додао је, у Србији постоји велики број индустријских зона у којима се граде нови погони и проширују постојећи.

Председник ПКС Марко Чадеж рекао је да очекује да ће скуп привредника две земље бити прилика да представници пословних заједница разговарају о конкретним бизнисима и партнерствима.

Највећи потенцијал није само трговина, каже он, већ партнерство српских и саудијских компанија у заједничким инвестиционим пројектима и производним програмима.

Председник Савета саудијских комора Ал Аибиди Сами Абдулах навео је да две земље имају добре односе које морају да претворе у врло корисне трговинске везе.