Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.09.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Бранимир Стојановић изјавио је данас да је главни циљ државе унапређење конкурентности и модернизација производње малих и средњих предузећа, а значајна подршка том циљу остварује се кроз партнерство с Европском унијом.

Подршка се, прецизирао је, остварује и кроз учешће у програмима ЕУ попут COSME i Хоризонта 2020, кроз регионалне програме и националне ИПА фондове.

„До сада је пет финансијских посредника учествовало у COSME програму, а сектору МСП у Србији, кроз тај програм, биће доступно више од 740 милиона евра повољних кредита“, рекао је Стојановић на Регионалној конференцији Европске мреже предузетништва (ЕЕН) конзорцијума Југоисточне Европе.

Државни секретар је указао да министарство од почетка подржава Европску мрежу предузетништва која је, како је додао, још један важан елемент програма COSME.

“Наш главни циљ је унапређење конкурентности и модернизација производње малих и средњих предузећа, подршка покретању и ширењу предузећа, отварање нових радних места и допринос укупном економском расту“, рекао је Стојановић.

Европска мрежа предузетништва је пројекат који се спроводи у оквиру програма ЕУ за конкурентност малих и средњих предузећа COSME. Овом програму Србија је приступила крајем 2015. године, а национални координатор програма је Министарство привреде.

ЕЕН је пројекат ЕУ који је настао 2008. године и има за циљ пружање подршке пословању предузећа путем услуга које подразумевају прекограничну сарадњу, пружање помоћи предузећима за развој иновативних идеја, информисање о доступним програмима ЕУ на којима могу да учествују и предузећа из Србије…