Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.05.2015.

Министарство привреде апелује на раднике и синдикате Индустрије мотора Раковица (ИМР) да прекину штрајк, јер у овом тренутку то није начин за решавање проблема фабрике која деценијама послује са значајним губитком.

Министарство подсећа да је са представницима синдиката одржано на десетине састанака о судбини Индустрије мотора Раковица (ИМР), а на ову тему представници Министарства привреде и јуче су разговарали са челницима синдиката ИМР-а.

Синдикатима је предочено да су трошкови пословања значајно већи од прихода. Губици ИМР-а из текућег пословања су шест милиона евра годишње, док укупни дуг превазилази 63 милиона евра. Управо је овај дуг главна препрека у продаји ИМР-а.

До сада, у Агенцију за приватизацију, није стигла нити једна конкретна или озбиљна понуда за куповину овог предузећа. Сваки од потенцијалних купаца желео је, под потпуно неприхватљивим условима, да држава и даље финансијски помаже ИМР.

Министарство привреде подсећа да је Влада Србије обезбедила социјалне програме у вредности од 16 милијарди динара, радницима који ће у поступку приватизације или стечаја остати без посла.