Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.05.2015.

Ministarstvo privrede apeluje na radnike i sindikate Industrije motora Rakovica (IMR) da prekinu štrajk, jer u ovom trenutku to nije način za rešavanje problema fabrike koja decenijama posluje sa značajnim gubitkom.

Ministarstvo podseća da je sa predstavnicima sindikata održano na desetine sastanaka o sudbini Industrije motora Rakovica (IMR), a na ovu temu predstavnici Ministarstva privrede i juče su razgovarali sa čelnicima sindikata IMR-a.

Sindikatima je predočeno da su troškovi poslovanja značajno veći od prihoda. Gubici IMR-a iz tekućeg poslovanja su šest miliona evra godišnje, dok ukupni dug prevazilazi 63 miliona evra. Upravo je ovaj dug glavna prepreka u prodaji IMR-a.

Do sada, u Agenciju za privatizaciju, nije stigla niti jedna konkretna ili ozbiljna ponuda za kupovinu ovog preduzeća. Svaki od potencijalnih kupaca želeo je, pod potpuno neprihvatljivim uslovima, da država i dalje finansijski pomaže IMR.

Ministarstvo privrede podseća da je Vlada Srbije obezbedila socijalne programe u vrednosti od 16 milijardi dinara, radnicima koji će u postupku privatizacije ili stečaja ostati bez posla.