Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
18.08.2016.

Ministar privrede Goran Knežević potpisaće u petak, 19. avgusta 2016. godine u Nišu  Memorandum o razumevanju o otvaranju novog proizvodnog pogona holandske kompanije Cooperatief  IMI Europe sa generalnim direktorom Erikom De Kandido i gradonačelnikom Grada Niša Darkom Bulatovićem ove kompanije u Nišu.
Kompanija Cooperatief  IMI Europe posluje u okviru grupacije Integrated Mickro- Electonics Incorporated (IMI)  koja je predstavlja vodećeg svetskog dobavljača elektronskih dobara u oblasti autoindustrije, industrije, medicine. Proizvodne, prodajne i istraživačke ogranke imaju u Aziji, Evropi i Severnoj Americi, kao i  13 fabrika u šest zemalja. Evropski ogranak osnovan je u Bugarskoj 1997. godine, a s obzirom da ova industrijska lokacija beleži veliki rast, najvećim delom u automobilskom sektoru, investitor je odlučio da se otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi, odnosno kao konačna destinacija izabran je Niš.

Tokom posete Nišu, ministar Knežević će se sastati sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i članovima Gradskog veća. Predviđeno je da ministar sa gradskim čelnicima razgovara o investicijama, stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta i planiranim  aktivnostima na privrednom razvoju Niša i okoline.

SATNICA:

–    11 časova – Sastanak ministra Kneževića sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i članovima Gradskog veća.

Adresa: Gradska kuća, 7.  juli broj 2

NAPOMENA: Snimateljima i fotoreporterima omogućeno snimanje početka sastanka

–    12 časova – Potpisivanje Memoranduma o razumevanju

Adresa: Gradska kuća, hol, 7.  juli broj 2

NAPOMENA: Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije na temu MoR i investicije.