Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић рекао је данас на свечаном отварању производног погона италијанске компаније “Технострутуре” у Зрењанину, да је Министарство само у овој години је обезбедило 500 милиона динара за 32 општине да изграде своје пословне зоне, како би и оне, као Зрењанин, спремно дочекивале инвеститоре.

“Када сам пре дванаест година стајао на истом овом месту и размишљао на који начин да отворимо врата нашег града инвеститорима, замишљао сам управо

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/09/Knezevic Tehnostruture
Министар на отварању „Технострутуре“

овакву слику какву данас видимо. Отварање нових погона, задовољне инвеститоре, упослено становништво и бољи стандард мојих суграђана. То се и остварило. Данас је Зрењанин препознат као добро место за инвестирање. Тринаест нових инвеститора у прошлој години, а сада и погон “Технострутуре”, рекао је министар

Он је рекао да ово нису једини позитивни ефекти, објаснивши да, поред тога што је град добио на атрактивности, све је више запослених. Као посебно важно истакао је што се малим и средњим предузећима и предузетницима отвара могућност сарадње са инвеститорима. “Они на овај начин могу пословати у индустријским зонама и постати део мреже добављача великим инвеститорима и на тај начин обезбедити нове послове, проширити производњу, повећати приходе и остварити напредак” рекао је Кнежевић.

Поздрављајући присутне градоначелник Чедомир Јањић је рекао да је отварање овог погона веома значајно не само за град Зрењанин, већ и за Републику Србију.

“Отварајући производне погоне трећег великог инвеститора из Италије у нашим зонама у прилици смо да још једном потврдимо да је ова средина пожељно место за инвестирање и желимо да останемо међу најбољима у Србији. Град Зрењанин је изашао и овог пута у сусрет свим захтевима и потребама инвеститорима, јер смо свесни да професионалним односом и константним ангажовањем можемо очекивати и још много оваквих погона” рекао је Јањић.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/09/Knezevic Tehnostrutura 1
Министар у обиласку погона

Он је подсетио да су напори учињени на привлачењу инвеститора препознати и да је Зрењанин за то добио бројне награде од међународних институција, а оцењен је као град са најбољим условима за инвестирање.

Оснивач и директор “Технострутуре” Ђузепе Верна рекао је да је већ петнаестак радника обучено у Италији и да су извршили одабир радника који ће радити. “На тај начин смо већ започели одређене активности, а производња ће почети када се заврши постројења и обуке свих радника, тако да нам за то треба још око два до три месеца – рекао је Верна.

Компанија “Технострутуре” представља део групације „Едил стил“ која је лидер у сектору челичних конструкција на међународном тржишту. У производном погону у Зрењанину производиће се елементи челичних конструкција за изградњу мостова, аеродрома, стадиона, великих тржних центара и индустријских објеката. Вредност инвестиције је 3,5 милиона евра, а већи део производње у Зрењанину биће намењен иностраном тржишту. Инвеститор је већ најавио и даља улагања