Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je danas na svečanom otvaranju proizvodnog pogona italijanske kompanije “Tehnostruture” u Zrenjaninu, da je Ministarstvo samo u ovoj godini je obezbedilo 500 miliona dinara za 32 opštine da izgrade svoje poslovne zone, kako bi i one, kao Zrenjanin, spremno dočekivale investitore.

“Kada sam pre dvanaest godina stajao na istom ovom mestu i razmišljao na koji način da otvorimo vrata našeg grada investitorima, zamišljao sam upravo

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/09/Knezevic Tehnostruture
Ministar na otvaranju „Tehnostruture“

ovakvu sliku kakvu danas vidimo. Otvaranje novih pogona, zadovoljne investitore, uposleno stanovništvo i bolji standard mojih sugrađana. To se i ostvarilo. Danas je Zrenjanin prepoznat kao dobro mesto za investiranje. Trinaest novih investitora u prošloj godini, a sada i pogon “Tehnostruture”, rekao je ministar

On je rekao da ovo nisu jedini pozitivni efekti, objasnivši da, pored toga što je grad dobio na atraktivnosti, sve je više zaposlenih. Kao posebno važno istakao je što se malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima otvara mogućnost saradnje sa investitorima. “Oni na ovaj način mogu poslovati u industrijskim zonama i postati deo mreže dobavljača velikim investitorima i na taj način obezbediti nove poslove, proširiti proizvodnju, povećati prihode i ostvariti napredak” rekao je Knežević.

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao da je otvaranje ovog pogona veoma značajno ne samo za grad Zrenjanin, već i za Republiku Srbiju.

“Otvarajući proizvodne pogone trećeg velikog investitora iz Italije u našim zonama u prilici smo da još jednom potvrdimo da je ova sredina poželjno mesto za investiranje i želimo da ostanemo među najboljima u Srbiji. Grad Zrenjanin je izašao i ovog puta u susret svim zahtevima i potrebama investitorima, jer smo svesni da profesionalnim odnosom i konstantnim angažovanjem možemo očekivati i još mnogo ovakvih pogona” rekao je Janjić.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/09/Knezevic Tehnostrutura 1
Ministar u obilasku pogona

On je podsetio da su napori učinjeni na privlačenju investitora prepoznati i da je Zrenjanin za to dobio brojne nagrade od međunarodnih institucija, a ocenjen je kao grad sa najboljim uslovima za investiranje.

Osnivač i direktor “Tehnostruture” Đuzepe Verna rekao je da je već petnaestak radnika obučeno u Italiji i da su izvršili odabir radnika koji će raditi. “Na taj način smo već započeli određene aktivnosti, a proizvodnja će početi kada se završi postrojenja i obuke svih radnika, tako da nam za to treba još oko dva do tri meseca – rekao je Verna.

Kompanija “Tehnostruture” predstavlja deo grupacije „Edil stil“ koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu. U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 miliona evra, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja