Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.10.2016.

Влада је 13. септембра дала сагласност да се доспела и ненаплаћена потраживања државе према компанији Тигар АД претворе у трајни улог Републике Србије, а повериоцима чији је држава сувласник, препоручила је да своја потраживања конвертују у трајни улог у капиталу тог друштва. После те конверзије држава ће бити већински власник „Тигра“, рекао је Тирвунац.

„Тигар треба да буде поносан на своје производе, чизме се продају, реномирани купци су скандинавске војне компаније, чизме се продају у најбољим робним кућама у Америци“, рекао је Тривунац.

Државни секретар је рекао новинарима да је почетком 2013. године то предузеће имало застој у производњи, раднике који су изгубили поверење, стање је било неизвесно, рекао је Тривунац и оценио да „сада ситуација апсолутно другачија“ јер фабрика стабилно послује и 2015. године је имала 230 милиона динара пословне добити.

Он је рекао да ове године „Тигар“ има раст производње и прихода за око 12 одсто, да је 1.500 радника задовољно, да купци сарађују с фабриком и да се вратило поверење.