Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.10.2016.

Vlada je 13. septembra dala saglasnost da se dospela i nenaplaćena potraživanja države prema kompaniji Tigar AD pretvore u trajni ulog Republike Srbije, a poveriocima čiji je država suvlasnik, preporučila je da svoja potraživanja konvertuju u trajni ulog u kapitalu tog društva. Posle te konverzije država će biti većinski vlasnik „Tigra“, rekao je Tirvunac.

„Tigar treba da bude ponosan na svoje proizvode, čizme se prodaju, renomirani kupci su skandinavske vojne kompanije, čizme se prodaju u najboljim robnim kućama u Americi“, rekao je Trivunac.

Državni sekretar je rekao novinarima da je početkom 2013. godine to preduzeće imalo zastoj u proizvodnji, radnike koji su izgubili poverenje, stanje je bilo neizvesno, rekao je Trivunac i ocenio da „sada situacija apsolutno drugačija“ jer fabrika stabilno posluje i 2015. godine je imala 230 miliona dinara poslovne dobiti.

On je rekao da ove godine „Tigar“ ima rast proizvodnje i prihoda za oko 12 odsto, da je 1.500 radnika zadovoljno, da kupci sarađuju s fabrikom i da se vratilo poverenje.