Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.04.2017.

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Kroz ovaj Program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku, nove proizvodne opreme i/ili mašina; transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta;) novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara , a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditinim zahtevima u jednoj od banaka ili lizing kuće koja je partner na Programu.

Banke partneri Ministarstva u realizaciji Programa su:
• PROCREDIT BANKA A.D. Beograd,
• SOCIÉTÉ GÉNÉRALE BANKA SRBIJA A.D. Beograd
• HALKBANK, Beograd
• ERSTE BANKA A.D. Novi Sad
• UNICREDIT BANKA SRBIJA A.D. Beograd

i jedna lizing kompanija:
• Raiffeisen Leasing D.O.O. Beograd

One su za učesnike ovog Programa ponudile posebne, povoljnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremu koja se nabavlja.

Ministarstvo privrede realizuje ovaj Program u cilju povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta. Za ovaj program opredeljeno je 567.720.592 dinara bespovratnih sredstava.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.