Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.09.2019.

Државни секретар Милун Тривунац позвао је данас инвеститоре у Сјанмену у Кини, да се ближе упознају са потенцијалима које Србија пружа наводећи да је наша земља постала кључна локација за инвестирање у Европи.

 

„Србија је убрзаним темпом у последњих неколико година спровела значајне реформе, што је допринело стварању атрактивног привредног амбијента“, рекао је Тривунац на конференцији уочи отварања 22. Кинеског међународног сајма инвестиција и трговине и Инвестиционог конгреса у оквиру иницијативе „Појас и пут“.

 

Он је подсетио да је за Србију прошла година била рекордна по приливу директних страних инвестиција, са укупним приливом од око 3,5 милијарди евра, а што је више него што су оствариле све земље Западног Балкана заједно. Према његовим речима, добар тренд се наставља, а већ у првој половини ове године, прилив је износио око две милијарде евра.

 

„Уверен сам да ће кинеске компаније које већ послују у Србији, а које учествују на овом сајму, попут Зиђина, Хбиса, Линглонга, CRBC, својим кинеским партнерима пренети добра искуства из Србије“, рекао је Тривунац, који ће у наредним данима одржати низ састанака са кинеским инвеститорима и званичницима.

 

Кинески међународни сајам инвестиција и трговине, ЦИФИТ 2019, одржава се од 8. до 11. септембра, а реч је о највећем инвестиционом и трговинском сајму у Кини и једном од највећих на свету. Колики је значај овог сајма за Србију, најбоље говори прошлогодишња статистика, када је било више од 120.000 посетилаца и 8.000 учесника. Државно привредна делегација наше земље броји више од 120 чланова, од чега више од 20 компанија.