Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.10.2020.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац изјавио је данас да министарство и НАЛЕД имају изузетну сарадњу која је дала одличне резултате и изразио уверење да ће сарадња бити настављена и у будућности.
Он је на свечаној седници Савеза за имовину и инвестиције НАЛЕД-а истакао да је захваљујући заједничком раду и то пре свега на изменама Закона о стечају и Закона о привредним друштвима Србија направила помак на Дуинг бизнис листи.

Тривунац је подсетио да је Србија због измена Закона о привредним друштвима напредовала за 46 места и са 83. дошла на 37. место, а да је због измена Закона о стечају остварила напредак за осам места и са 49 дошла на 41.

„Изменама Закона о стечају допринели смо заштити права поверилаца у стечајном законодавству, у њиховој способности да мењају стечајног управника, што је веома битно с обзиром да стечајеви трају неразумно дуго“, рекао је Тривунац.

Он је додао да је важно да стечајно законодавство буде функционално и да поступци трају што краће, јер, како је је навео, то је један вид рециклаже у привреди.

Значајан успех, каже, остварен је и када је реч о Закону о привредним друштвима и заштити мањинских акционара.
„Верујем да ћемо и даље, уз помоћ НАЛЕД-а,  радити на изменама овог закона за добробит привреде и свих осталих“, закључио је Тривунац.