Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.10.2020.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac izjavio je danas da ministarstvo i NALED imaju izuzetnu saradnju koja je dala odlične rezultate i izrazio uverenje da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti.
On je na svečanoj sednici Saveza za imovinu i investicije NALED-a istakao da je zahvaljujući zajedničkom radu i to pre svega na izmenama Zakona o stečaju i Zakona o privrednim društvima Srbija napravila pomak na Duing biznis listi.

Trivunac je podsetio da je Srbija zbog izmena Zakona o privrednim društvima napredovala za 46 mesta i sa 83. došla na 37. mesto, a da je zbog izmena Zakona o stečaju ostvarila napredak za osam mesta i sa 49 došla na 41.

„Izmenama Zakona o stečaju doprineli smo zaštiti prava poverilaca u stečajnom zakonodavstvu, u njihovoj sposobnosti da menjaju stečajnog upravnika, što je veoma bitno s obzirom da stečajevi traju nerazumno dugo“, rekao je Trivunac.

On je dodao da je važno da stečajno zakonodavstvo bude funkcionalno i da postupci traju što kraće, jer, kako je je naveo, to je jedan vid reciklaže u privredi.

Značajan uspeh, kaže, ostvaren je i kada je reč o Zakonu o privrednim društvima i zaštiti manjinskih akcionara.
„Verujem da ćemo i dalje, uz pomoć NALED-a,  raditi na izmenama ovog zakona za dobrobit privrede i svih ostalih“, zaključio je Trivunac.