Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.10.2019.

Државни секретар у Министарству приврeде Милун Тривунац изјавио је данас да су за напредак Србије на новој Дуинг бизнис листи Светске банке од четири места, међу најзаслужнијим и реформа у области заштите мањинских акционара и решавања стечаја.

Тривунац је рекао да је Србија направила велики искорак када је реч о заштити мањинских акционара.

„Захваљујући изменама Закона о привредним друштвима Србија је у тој категорији напредовала за чак 46 места и са 83. дошла на 37. позицију“, рекао је Тривунац на панелу „Реформски резултати и даљи кораци“ у оквиру 4. годишне конференције “Дуинг Бизнис 2020” у Београду.

Према његовим речима, напредак од осам места направљен је и у категорији решавања стечаја и то због измена Закона о стечају.

„Идеја је била да се повећају права стечајних поверилаца и транспарентност поступка“, рекао је Тривунац додајући да, захваљујући новинама, повериоци могу да предложе стечајног управника који ће спроводити стечај.

Тако је, каже, омогућено да буду заступљени различити интереси свих поверилаца и да се управник не намеће случајним одабиром као што је то раније био случај.

Србија је у извештају Дуинг бизнис заузела 44. позицију међу 190 рангираних земаља света.