Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.01.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац разговарао је данас са Мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ) коју предводи Џејмс Руф о окончању процеса приватизације, стању у јавним предузећима, развојном финансирању и новој стратегији индустријске политике.

Тривунац је, говорећи о приватизацији, истакао да је у фебруару 2014. у приватизационом портфељу Министарства привреде било око 560 предузећа, а данас их је остало свега 87.  Према његовим речима, велики успех у претходном периоду представља уговор о стратешком партнерству за Рударско-топионичарски басен Бор и приватизација Пољопривредне корпорације Београд.

Тривунац је ММФ-у представио програме подршке сектору малих и средњих предузећа, за које су недавно расписани јавни позиви, али и активности Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза (АОФИ).

Руф је похвалио досадашње резултате, интересујући се за план и даљу динамику предвиђених активности министарства, као и за нову стратегију индустријског развоја.

„Очекујем да ћемо у наредном периоду донети стратегију, која ће допринети промени структуре индустрије и убрзању привредног раста. Доношење тог документа је наша обавеза у оквиру преговарачког поглавља 20, које се односи на предузетништво и индустријску политику“, рекао је Тривунац.

Мисија ММФ-а борави у Београду до 5. фебруара, спроводећи активности у оквиру саветодавног програма „Инструмент за координацију политике“, познатијег као „чуваркућа“, а који је одобрен Србији средином прошле године.