Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.05.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac predstavio je danas novom šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Kes Martejnu rezultate rada ovog resora, kao i planove za naredni period.

 

Govoreći najpre o procesu privatizacije, Trivunac je ukazao na to da je nedavno okončana privatizacije Luke Novi Sad, i da je sada u portfelju ministarstva ostalo još 86 preduzeća za koja se traži rešenje.

 

 „Uveren sam da ćemo do kraja 2020. godine završiti proces privatizacije. Ako to uspemo, znači da smo za šest godina, od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020., rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja“, rekao je Trivunac.

 

Predstavnici MMF-a su pozdravili dobar rezultat u toj oblasti interesujući se za javna preduzeća, politiku privlačenja investicija i novu strategiju industrijskog razvoja.

 

Trivunac je Martejna, koji je od nedavno zamenio Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju, upoznao sa trendovima i rezultatima i u ovom oblastima. Posebno se  osvrnuo na strategiju industrijskog razvoja, za koju je rekao da je značajan dokument, a izradu prvog nacrta očekuje do kraja godine.

 

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 21. maja, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa „Instrument za koordinaciju politike“, poznatijeg kao „čuvarkuća“, a koji je odobren Srbiji sredinom 2018. godine.