Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.05.2019.

Србија је један од главних партнера Народне Републике Kине у овом делу Европе, изјавио је државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац, истичући да је спољнотрговинска размена две земље у прошлој години достигла 2,3 миљарде долара.

Тривунац је, на конференцији „Corporate China in the Western Balkans“ у Тирани, говорио о сарадњи Kине са земаљама Западног Балкана, инвестицијама и искуствима Србије у том смислу.

“Србија је прва држава из овог региона која има свеобухватне односе са Kином. Односи две земље никада нису били бољи, а то показује и све већа вредност трговинске размене и инвестиција”, рекао је Тривунац.

Он је рекао да у Србију долазе водеће кинеске компаније, а као пример навео је Хестил у Смедереву, Зиђин у Бору, Шандонг Линглонг у Зрењанину…

Државни секретар је истакао и значај иницијативе “Један појас, један пут”, у коју су укључене све земље Западног Балкана, јер им даје могућност да се, поред сарадње и размене знања са кинеским партнерима, уједно више међусобно повезују и сарађују.