Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.11.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац позвао је данас мађарске инвеститоре да улажу у Србији, подсећајући да је наша земља добро место за развој бизниса.

Он је на отварању Пословног форума Мађарска – Србија у Будимпешти, на којем учествује око 110 привредника, истакао да су односи две земље на историјски највишем нивоу, а да добре политичке односе прати и привредна сарадња која иде узлазном путањом.

“Вашим бројним присуством показујете спремност да се боље упознате са пословним приликама у Србији и у Мађарској, и да међусобно сарађујете.То је мотив више да још снажније радимо на унапређењу привредне сарадње и одговоримо на ваше потребе“, поручио је Тривунац привредницима две земље.

Према његовим речима, по обиму размене, Мађарска је годинама у клубу највећих трговинских партнера Србије.

„Да је наша привредна сарадња развијена, показује и податак да је спољнотрговинска размена од 2012. године готово дуплирана“, рекао је Тривунац.

У овој години, додаје, очекује да ће достићи износ од око две милијарде евра, будући да је у првих  девет месеци спољнотрговинска размена Србије и Мађарске достигла готово 1,3 милијарде евра.

„Ипак, наше могућности су далеко веће и Србија је отворена за унапређење свеукупних односа, а посебно оних на економском плану”, рекао је Тривунац.

Он је навео да простор за унапређење сарадње најпре види у секторима аутомобилске, грађевинске, металске и прехрамбене индустрије, затим у енергетици, информационо-комуникационим технологијама.

Пословни форум се одржава у оквиру Десетог заседања Заједничке комисије за економску сарадњу између Србије и Мађарске којом копредседавају министар привреде Горан Кнежевић и  министар спољних послова и трговине Петер Сијарто.

Форум су организовали Агенција за промоцију извоза Мађарске у сарадњи са Привредном комором Србије.