Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.07.2017.

Mинистар привреде Горан Кнежевић потписао је данас са председником „Хбис групе“ Ју Јонгом Протокол о разумевању између Владе Републике Србије и ХБИС групе у вези са успостављањем Индустријског парка у Смедереву.

Кнежевић је прецизирао да је у питању простор од 500 хектара у Смедереву, који ће бити грађен као заједничко предузеће. „Парк ће омогућити долазак већег броја кинеских инвеститора у Србију са квалитетнијим пројектима“, рекао је министар и изразио очекивање да ће радне групе Србије и Кине већ од септембра кренути да раде на папирологији и већ у 2018. години почети са радом.

Додао је да је пријатељство кинеског и српског народа „неупитно“ и да „последње иницијативе највиших представника две земље, воде томе да пријатељство преиначимо у најбоље економске односе“. „Имамо одлична искуства са кинеским инвеститорима и желимо да то продубимо на много вишем нивоу, да заједнички изађемо на трећа тржишта, и покушамо да подигнемо економске капацитете“, казао је Кнежевић.

Заменик председника Сталног одбора Народног конгреса провинције Хебеј, Фан Чаобинг рекао је да се данас не само учврстила сарадња Србије с групом Хестил, већ и продубила кроз споразум о индустријском парку.

Ју Јонг, председник „Хибис групе“, која је власник Железаре Смедеево, рекао је да компаније које треба да раде у индустријском парка требу „треба да имају жељу за инвестирањем и извозом, као и да буду одговорне“.