Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.07.2017.

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas sa predsednikom „Hbis grupe“ Ju Jongom Protokol o razumevanju između Vlade Republike Srbije i HBIS grupe u vezi sa uspostavljanjem Industrijskog parka u Smederevu.

Knežević je precizirao da je u pitanju prostor od 500 hektara u Smederevu, koji će biti građen kao zajedničko preduzeće. „Park će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju sa kvalitetnijim projektima“, rekao je ministar i izrazio očekivanje da će radne grupe Srbije i Kine već od septembra krenuti da rade na papirologiji i već u 2018. godini početi sa radom.

Dodao je da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda „neupitno“ i da „poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose“. „Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta, i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete“, kazao je Knežević.

Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Čaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom Hestil, već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

Ju Jong, predsednik „Hibis grupe“, koja je vlasnik Železare Smedeevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka trebu „treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne“.