Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.04.2016.

У Смедереву је данас отворена фабрика италијанског инвеститора Карботех која ће запослити 55 радника на изради четкица за електромоторе.

Отварајући нову фабрику, министар привреде Жељко Сертић оценио је да је реч о „малој компанији“ која планира да у року од неколико година „постане велика“.

– Мене лично и моје колеге често питају зашто доводимо велике инвеститоре, зашто им дајемо субвенције, зашто им се поклања велика пажња, а суштина је у томе што велике компаније са собом доводе мале – рекао је министар.

Власник италијанске компаније Лоренцо Датоли казао је да је одлуку о инвестирању у Србију донео у договору са својим клијентом, компанијом „Џонсон електрик“, која је отворила фабрику у Нишу.

Он је додао да је нова фабрика отворена у Смедереву због чињенице да је смештена у слободној зони, у близини ауто-пута и аеродрома али и због „одличне сарадње са локалном самоуправом“.

Према речима градоначелнице Смедерева Јасне Аврамовић, фабричку халу величине 2.000 квадратних метара изградила је градска управа.

– Није мало 55 радних места јер то је 55 породица које ће наћи своју егзистенцију. Са министром Сертићем планирамо да у следеће две године скоро попунимо ову слободну зону, толико инвеститора имамо, и они су врло близу да реализују своје пословне пројекте у Србији и Смедереву – додала је Аврамовић.