Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.03.2020.

Ученичка компанија „Bee Strong“ из Средње школе „Душан Тривунац Драгош” у Сврљигу освојила је прво место на регионалном такмичењу југоисточне Србије одржаном у Нишу.

Ови средњошколци се у оквиру своје компаније баве производњом пчелиње погаче која садржи поленов прах, лековито биље и низак проценат шећера, а истовремено је прихрана, лек и заштита за пчеле.

Друго место припало је компанији „K&L Bardic Stories” коју чине ученици Гимназије у Зајечару који су осмислили специфичну друштвену игру за младе, док је ученичка компанија „Сигнал” из Економске школе у Нишу освојила треће место са саобраћајним помагалима попут допунских сватала за семафоре.

Средњошколци нишке гимназије „9. мај” окупљени у компанији „Instagram Premium Card”  заузели су четврто место захваљујући персонализованим Инстаграм картицама које помажу корисницима да се лакше повежу са другим профилима.

Најбоље компаније са пет регионалних такмичења учествоваће на националном финалу у Београду. Победник националног такмичења представљаће Србију на европском такмичењу најбољих ученичких компанија које ће бити одржано у јулу ове године у Португалу.

На такмичењу у Нишу своје производе и услуге понудиле су 37 ученичке компаније из Алексинца, Бољевца, Бора, Власотинца, Житорађе, Зајечара, Kњажевца, Kуршумлије, Лесковца, Ниша, Пирота, Прокупља, Сврљига, Сокобање и Врања, а чланови жирија су оцењивали њихове компанијске извештаје, продајне вештине и јединственост понуде.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији, уз сарадњу и финансијску подршку Министарства привреде.

Ученичка компанија је програм Достигнућа младих који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света.