Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.03.2020.

Učenička kompanija „Bee Strong“ iz Srednje škole „Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju jugoistočne Srbije održanom u Nišu.

Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom pčelinje pogače koja sadrži polenov prah, lekovito bilje i nizak procenat šećera, a istovremeno je prihrana, lek i zaštita za pčele.

Drugo mesto pripalo je kompaniji „K&L Bardic Stories” koju čine učenici Gimnazije u Zaječaru koji su osmislili specifičnu društvenu igru za mlade, dok je učenička kompanija „Signal” iz Ekonomske škole u Nišu osvojila treće mesto sa saobraćajnim pomagalima poput dopunskih svatala za semafore.

Srednjoškolci niške gimnazije „9. maj” okupljeni u kompaniji „Instagram Premium Card”  zauzeli su četvrto mesto zahvaljujući personalizovanim Instagram karticama koje pomažu korisnicima da se lakše povežu sa drugim profilima.

Najbolje kompanije sa pet regionalnih takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalu u Beogradu. Pobednik nacionalnog takmičenja predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Portugalu.

Na takmičenju u Nišu svoje proizvode i usluge ponudile su 37 učeničke kompanije iz Aleksinca, Boljevca, Bora, Vlasotinca, Žitorađe, Zaječara, Knjaževca, Kuršumlije, Leskovca, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Sokobanje i Vranja, a članovi žirija su ocenjivali njihove kompanijske izveštaje, prodajne veštine i jedinstvenost ponude.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede.

Učenička kompanija je program Dostignuća mladih koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta.