Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.10.2016.

У Нишу је данас потписан уговор за изградњу новог погона комапније „Леони“ у којој ће бити запослено најмање 2 200 људи, а вредност инвестиције је 22 милиона евра.

Уговор су потписали министар привреде Горан Кнежевић и директор компаније „Леони“ за Србију Клеменс Сакс, у присуству председника владе Александра Вучића који је поручио да је ово велики дан за Ниш и позвао ту компанију да отвори још фабрика у Србији. Он је оценио да се Србија показала као поуздан и професионалан партнер.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/10/1
Министар Горан Кнежевић и директор „Леониа“ Клеменс Сакс

Министар привреде Горан Кнежевић је након потписивања рекао да је ово велики дан за Ниш и Србију. „Не отварају се сваки дан 2 000 нових радних места и инвестиције од 20 милиона евра, које ће сутра повући за собом мреже добавља и кооперанта“ рекао је Кнежевић. Он је истакао ће управо инвестиције попут ових утицати да се оствари политика и циљ Владе Србије, а то су брзи економски развој, нове инвестиције, још већа запошљавања, што ће у коначном утицати на бољи стандард грађана.

„Разговарамо већ са потенцијалним партнерима који су спремни да уложе милионе евра у ове крајеве и запосле још око 7 000 нових радника“ најавио је министар.

Потписивању су присуствовали и немачки амбасадор Аксел Дитман и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

За погон у Нишу предвиђено је полагање камена темељца у децембру ове године, а прва фаза производње треба да почне у августу идуће године.

Компанија Леони АГ је један од глобалних лидера у производњи кабловских инсталација за аутомобилску индустрију, и у 2015. години запошљавала је око 75.000 радника у 92 производна погона.

Седиште компаније Леони је у Нирнбергу у Немачкој, а послује у више од 32 земље широм света. Имала је промет од 4,5 милијарде евра, са профитом од 77,3 милиона евра.

У Србији послује од 2009. године а имају погоне у Прокупљу и Дољевцу.