Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
18.10.2016.

U Nišu je danas potpisan ugovor za izgradnju novog pogona komapnije „Leoni“ u kojoj će biti zaposleno najmanje 2 200 ljudi, a vrednost investicije je 22 miliona evra.

Ugovor su potpisali ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije „Leoni“ za Srbiju Klemens Saks, u prisustvu predsednika vlade Aleksandra Vučića koji je poručio da je ovo veliki dan za Niš i pozvao tu kompaniju da otvori još fabrika u Srbiji. On je ocenio da se Srbija pokazala kao pouzdan i profesionalan partner.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/10/1
Ministar Goran Knežević i direktor „Leonia“ Klemens Saks

Ministar privrede Goran Knežević je nakon potpisivanja rekao da je ovo veliki dan za Niš i Srbiju. „Ne otvaraju se svaki dan 2 000 novih radnih mesta i investicije od 20 miliona evra, koje će sutra povući za sobom mreže dobavlja i kooperanta“ rekao je Knežević. On je istakao će upravo investicije poput ovih uticati da se ostvari politika i cilj Vlade Srbije, a to su brzi ekonomski razvoj, nove investicije, još veća zapošljavanja, što će u konačnom uticati na bolji standard građana.

„Razgovaramo već sa potencijalnim partnerima koji su spremni da ulože milione evra u ove krajeve i zaposle još oko 7 000 novih radnika“ najavio je ministar.

Potpisivanju su prisustvovali i nemački ambasador Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Za pogon u Nišu predviđeno je polaganje kamena temeljca u decembru ove godine, a prva faza proizvodnje treba da počne u avgustu iduće godine.

Kompanija Leoni AG je jedan od globalnih lidera u proizvodnji kablovskih instalacija za automobilsku industriju, i u 2015. godini zapošljavala je oko 75.000 radnika u 92 proizvodna pogona.

Sedište kompanije Leoni je u Nirnbergu u Nemačkoj, a posluje u više od 32 zemlje širom sveta. Imala je promet od 4,5 milijarde evra, sa profitom od 77,3 miliona evra.

U Srbiji posluje od 2009. godine a imaju pogone u Prokuplju i Doljevcu.