Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
10.10.2017.

Чачак увек био град предузетника, поручио је данас помоћник министра привреде Драган Угрчић на отварању манифестације „Изложба чачанске привреде“ у том граду и додао да Министарство привреде настоји да у сваком смислу буде чврст ослонац привредницима.

 

Посебно су ресорном министарству, како је рекао, у фокусу мала и средња предузећа и предузетници.

 

„Желимо да им помогнемо да развијају бизнис идеју и да шире пословање, јер на тај начин директно и индиректно доприносе и јачању националне економије“, рекао је Угрчић.

 

У том смислу, како је рекао, статистика је охрабрујућа, јер у Србији данас послује више од 360.000 малих и средњих предузећа која запошљавају око 900.000 људи.

 

Угрчић је подсетио и да су Министарство привреде, али и читава Влада Србије препознали потенцијал овог сектора, па је пројекат «Година предузетништва», прерастао у пројекат «Деценија предузетништва“ која обухвата, само за 2017. годину, око 30 програма за које је из буџета издвојено више од 18 милијарди динара.

 

„Наш циљ је да наставимо са добрим резултатима и да их наредне године учинимо још бољим. Али оно што највише желимо јесте да чујемо од наших домаћих предузетника да смо успели да изградимо ефикасан систем, унапредили рад државних служби и поједноставили процедуре за пословање“, рекао је Угрчић.

 

Помоћник министра је указао и на значај манифестација попут „Изложбе чачанске привреде“, јер сваки приврдник, мали и велики, зна да је пут до купца готово сигуран, ако своје производе и услуге увек представља на нов и специфичан начин.

 

„Велики број излагача који се данас представио у Чачку,  само говори да су привредници схватили огромну важност презентације, без обзира на делатност којом се баве“, закључио је Угрчић.

 

Он је додао да у Министарству привреде верују у Чачак и предузетнички дух у овом граду.

 

„Желимо тај дух да подстакнемо и подржимо. Сада је право време, када осмишљавамо програме подршке за наредну годину, да поразговарамо о вашим идејама, ослушнемо ваше потребе јер желимо да вас подржимо на најбољи начин“, рекао је Угрчић поручивши окупљенима да су им службе Министарства привреде на располагању за све евентуалне недоумице.

 

„Изложбу чачанске привреде“, на којој учествује велики број предузетника, организовало је Удружење пословних жена „Надежда Петровић“, уз подршку града Чачака и Привредне коморе Србије.

Изложбу су посетили привредници из великог броја градова Србије, као и представници Удружења и привреднице из Мостара, Републике Српске, Чешке.