Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.05.2021.

Долазак нових инвеститора, уз подстицај останка младих у Сјеници и обезбеђивање вишег животног стандарда, задаци су на којима ће радити Министарство привреде и локална самоуправа, договорено је приликом посете министарке привреде Анђелке Атанасковић овој општини.

Приликом обиласка Сјеници Атанасковић је посетила компаније “Sanatex“ и „Турковић“ и том приликом позвала привреднике и локалну самоуправу да се пријаве за програме Министарства привреде, како би добили помоћ и унапредили пословно окружење и своје пословање.

„Наш циљ је да у разговору са представницима локалних самоуправа и привредницима видимо шта је неопходно да се уради како би се унапредило пословно окружење, а самим тим и створили бољи услови за пословање и живот грађана“, рекла је Атанасковић.

Наводећи да је на састанку било речи о инфраструктурним пројектима, Атанасковић је истакла да је Министарство привреде кроз Програм подршке развоју пословне инфраструктуре ове године издвојило више од милијарду динара, са циљем унапређења развојног потенцијала градова и општина, кроз стварање повољних услова за привлачење инвестиција, унапређење привредног амбијента и отварање нових радних места.

Министарка се осврнула и на различите видове подршке Министарства привреде и Фонда за развој, које су привредници у Сјеници већ користили, и позвала оне који то нису учинили да искористе помоћ.

Она је још једном апеловала на грађане да се вакцинишу истичући значај имунизације и за развој привреде.

Председник општине Сјеница Муниб Мујагић изразио је задовољство што је имао прилику да угости министарку Атансковић коју је, како је навео, упознао са проблемима у привређивању на територији те општине, али и са њеним потенцијалима.

„Сагласили смо се да заједничким снагама можемо пуно тога да урадимо, као и да би Сјеница кроз конкретне пројекте требало више да буде присутна и у Министарству привреде и у Фонду за развој јер је то једини начин на који ћемо превазићи ситуацију која није ни мало сјајна“, рекао је Мујагић додајући да је основни проблем општине недостатак посла и одлазак младих.

Генерални менаџер компаније “Sanatex“ Санел Нишић упознао је министарку са проблемом недостатка радне снаге.

Како је навео, компаније “Sanatex“ која се бави производњом и продајом интимног рубља, тренутно запошљава око 400 радника, са кооперантима око 600 запослених, али да постоји потреба за ангажовањем додатних 400 радника.
Директор предузећа „Турковић“ Муриз Турковић истакао је да је извоз производа стратешки важан за њихово пословање.

„У нашем предузећу се бавимо производњом и прерадом меса, млека и производа од млека. Управо смо добили уговор са Ираном за извоз овчијег и јагњећег меса. Тај извоз је значајан за Србију и сматрам да би требало још више да извозимо“, рекао је он.