Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.12.2019.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић уручила је данас у Привредној комори Србије сертификате првој групи полазника старт ап  „Програма промоције предузетништва и самозапошљавања“.

Сертификате о завршеној обуци за израду инвестиционо-пословних планова добило је 19 будућих предузетника који су се квалификовали за учешће у програму и подршку банака за покретање сопственог бизниса.

Обрадовић Јoвановић позвала је том приликом све заинтересоване да се пријаве за нови програм који је стартовао 1. новембра.

Она је подсетила да je програм намењен новооснованим предузетницима, пољопривредним газдинствима, микро и малим привредним друштвима старости до две године, као и свима који су заинтересовани за отпочињање сопственог бизниса и развој пословања.

„Програм је специфичан по томе што пружа интегрисану подршку почетницима у бизнису у свим фазама и то од самог почетка, односно идеје“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Према њеним речима, програм обухвата петодневну обуку за израду пословно – инвестиционог плана, повољне банкарске кредите код комерцијалних банака партнера и  гаранцију за кредите.

Директор  Сектора за стратешке анализе, аналитику, услуге, сервисе и пакете производа Привредне коморе Србије Михаило Весовић честитао је полазницима који су прошли обуку и изразио наду да ће они бити прави промотери програма кроз бизнис који ће започети.

Он је истакао да је до сада стигло више од 250 пријава, а да је обуку прошло око 45 полазника.

„И ове недеље трају обуке које похађа 38 полазника“, рекао је Весовић.

Програм реализује Канцеларија за управљање јавним улагањима, у сарадњи са Министарством привреде и Фондом за развој, уз стручну подршку Немачке развојне банке (KfW) и Привредне коморе Србије као партнера у имплементацији.

Влада Србије је, за прву пилот фазу новог програма подршке стартапу, обезбедила 300 милиона динара, док ће у наставку Немачка развојна банка обезбедити додатних 12,9 милиона евра.