Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
12.12.2019.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović uručila je danas u Privrednoj komori Srbije sertifikate prvoj grupi polaznika start ap  „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“.

Sertifikate o završenoj obuci za izradu investiciono-poslovnih planova dobilo je 19 budućih preduzetnika koji su se kvalifikovali za učešće u programu i podršku banaka za pokretanje sopstvenog biznisa.

Obradović Jovanović pozvala je tom prilikom sve zainteresovane da se prijave za novi program koji je startovao 1. novembra.

Ona je podsetila da je program namenjen novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, kao i svima koji su zainteresovani za otpočinjanje sopstvenog biznisa i razvoj poslovanja.

„Program je specifičan po tome što pruža integrisanu podršku početnicima u biznisu u svim fazama i to od samog početka, odnosno ideje“, rekla je Obradović Jovanović.

Prema njenim rečima, program obuhvata petodnevnu obuku za izradu poslovno – investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka partnera i  garanciju za kredite.

Direktor  Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda Privredne komore Srbije Mihailo Vesović čestitao je polaznicima koji su prošli obuku i izrazio nadu da će oni biti pravi promoteri programa kroz biznis koji će započeti.

On je istakao da je do sada stiglo više od 250 prijava, a da je obuku prošlo oko 45 polaznika.

„I ove nedelje traju obuke koje pohađa 38 polaznika“, rekao je Vesović.

Program realizuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KfW) i Privredne komore Srbije kao partnera u implementaciji.

Vlada Srbije je, za prvu pilot fazu novog programa podrške startapu, obezbedila 300 miliona dinara, dok će u nastavku Nemačka razvojna banka obezbediti dodatnih 12,9 miliona evra.