Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.10.2016.

Државни срекретар у Министарству привреде Драган Стевановић је, приликом почетка радова на издрадњи индустријске зоме Розни калем у Нишкој Бањи, рекао да се на уређења ове зоне чекало 16 година. „Нама је драго да смо део овог пројекта који је почео и који ће се сасвим сигурно завршити уколико локлана самоуправа и градска управа буду одговорно и како треба радиле“

Према његовим речима, Министарство привреде је подржало тај инфраструктурни пројекат, у оквиру Програма подршке развоју пословних зона. Пројекат обухвата радове на изградњи водоводне и канализационе мреже и вредни су око 38 милиона динара. Министарство је за те радове, који би требало да буду завршени за 90 дана, определило нешто више од 19 милиона динара.

Он је навео да је Министарство спремно да Нишку Бању подржи и наредне године како би се асфалтирали и путеви у тој зони, додавши да већ постоји интересовање потенцијалних инвеститора за изградњу фабрике и аква парка.

“Ово је велика ствар за Ниш и сви треба да искористе опредељење Владе Србије да се озбиљно фокусира на тај град”, нагласио је Стевановић.

Стевановић је подсетио да Министарство привреде већ у Нишу присутно две године кроз два пројекта, од којих се један реализује са Европском инвестиционом банком.

Почетку радова на изградњи присуствовали су и в.д. директор Развојне Агенције Србије Жељко Сертић и председник Општине Нишка Бања Дејан Јовановић.