Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.03.2019.

Програми подршке малим и средњим предузећима и предузетницима представљени су данас на трибини „Државни подстицаји развоју приватног предузетништва“ у Градској општини Раковица.

 

На трибини која је окупила више од 200 заинтересованих предузетника, програме Министарства привреде којима је малом бизнису на располагање стављено чак 1,7 милијарди динара – бесповратно, представила је шефица одсека у Сектору за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Дубравка Буцаловић.

 

„Бесповратна средства су обезбеђена кроз три програма подршке, а процедура је олакшана у односу на претходне године“, рекла је Буцаловић истичући да је у 2019. за бесповратна средства извдвојен највећи износ до сада.

Буцаловић је навела да је циљ да заинтересовани што једноставније конкуришу и искористе сва издвојена средстава. У том смислу, додала је, службе Министарства привреде су увек на располагању за све додатне информације.

 

О државним подстицајима за оне који планирају да започну нови или прошире постојећи бизнис говорили су и представници Града Београда и Националне службе за запошљавање (НСЗ).

 

Трибини су присуствовали и представници општине Раковица, Развојне агенције Србије и Општег удружења приватних предузетника те београдске општине.