Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.03.2019.

Programi podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima predstavljeni su danas na tribini „Državni podsticaji razvoju privatnog preduzetništva“ u Gradskoj opštini Rakovica.

 

Na tribini koja je okupila više od 200 zainteresovanih preduzetnika, programe Ministarstva privrede kojima je malom biznisu na raspolaganje stavljeno čak 1,7 milijardi dinara – bespovratno, predstavila je šefica odseka u Sektoru za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Dubravka Bucalović.

 

„Bespovratna sredstva su obezbeđena kroz tri programa podrške, a procedura je olakšana u odnosu na prethodne godine“, rekla je Bucalović ističući da je u 2019. za bespovratna sredstva izvdvojen najveći iznos do sada.

Bucalović je navela da je cilj da zainteresovani što jednostavnije konkurišu i iskoriste sva izdvojena sredstava. U tom smislu, dodala je, službe Ministarstva privrede su uvek na raspolaganju za sve dodatne informacije.

 

O državnim podsticajima za one koji planiraju da započnu novi ili prošire postojeći biznis govorili su i predstavnici Grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

 

Tribini su prisustvovali i predstavnici opštine Rakovica, Razvojne agencije Srbije i Opšteg udruženja privatnih preduzetnika te beogradske opštine.