Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
10.10.2019.

Помоћница министра привреде Kатарина Обрадовић Јовановић изјавила је данас да је укупно 180 предузећа из прехрамбене индустрије, у протекле две године, користило средства из два програма који се односе на развојне пројекте и набавку нове опреме и алата, које спроводи ресорно министарство.

 

„Прехрамбена индустрија има велико учешће у програмима Министарства привреде који су пре свега усмерени на подршку за оно што је најскупље – набавку опреме и изградњу производних капацитета“, рекла је Обрадовић Јовановић на панелу Перспективе српске прехрамбене индустрије у оквиру сајма „Belgrade Food Show“.

 

Она је истакла да је додељено 465 милиона динара бесповратно из програма које министарство реализује са банкама и Фондом за развој, а где се комбинују бесповратна средства и повољни кредити.

 

„На тај начин постигнуте су инвестиције од 1,2 милијарде динара“, прецизирала је Обрадовић Јовановић додајући да прехрамбена индустрија учествује са четвртином од укупних пријава код развојног програма које министарство реализује са Фондом за развој.

 

Говорећи о делатностима, она је истакла да се на првом месту налази производња хлеба, свежег пецива и колача, након чега следи прерада и конзервирање воћа и поврћа.

 

„Очигледно је то велика шанса на којој сви заједно треба више да радимо“, закључила је Обрадовић Јовановић.

 

На другом по реду сајму „Belgrade Food Show“, који је отворен данас, своје производе представља више од 100 излагача из индустрије воћа, поврћа, меса и млечних производа.

 

Сајам који има за циљ да излагачи пронађу инвестиционе могућности, склопе купопродајне уговоре и успоставе нова пословна партнерства, одржава се у организацији Пројекта за конкурентну привреду Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), у партнерству са Асоцијацијом за промоцију српске хране и подршку Привредне коморе Србије.