Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.05.2015.

У Министарству привреде данас је потписан уговор о преношењу оснивачких права за ветеринарску станицу у Жагубици са Републике на ту локалну самоуправу.

До сада је шест локалних самоуправа, укључујући Жагубицу, потписало такав документ, а међу њима су Београд, Нови Сад, Гаџин Хан, Сомбор и Ириг.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић је рекао да је око 40 ветеринарских станица било у портфолију Агенције за приватизацију, а између 10 и 15 општина је до сада поднело захтев да се њихове ветеринарске станице изузму из процеса приватизације.

„То су правдали јавним интересом, односно обавезама које локалној самоуправи намеће закон којим се регулише делатност третирања животиња и зоохигијене…Општине су процениле да је њихов јавни интерес да се даље баве том делатношћу“, казао је Стевановић након потписивања уговора.

Он је додао да је Министарство изашло у сусрет свим општинама које су оправдале свој захтев и да очекује да се припреми документација за још шест-седам општина, тако да оне у наредном периоду могу да преузму надлежност над ветеринарским станицама.

„Неке од ветеринарских станица ће свакако ићи у процес приватизације, део у стечај, неке су већ у акционом плану и биће отворен поступак стечаја, из процеса стечаја ће бити продате“, истакао је Стевановић.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић захвалио је влади што је данашњим потписивањем уговора спровела у дело нешто што има велики значај за ту општину, која се претежно сточарски крај и сви грађани се махом баве пољопривредом.

„Враћањем ветеринарске станице добили смо услов да отворимо ново јавно предузеће које ће бити у служби наших грађана, јер за сада постоје само ветеринарске станице у приватном власништву“, казао је Павловић, који такође очекује да ће услуге бити квалитетније и јефтиније.