Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.12.2015.

Министарство привреде и компанија “Lear Corporation“ потписали су данас уговор о додели подстицајних средстава овој компанији за реализацију инвестиционог пројекта изградње постројења за производњу кабловских снопова у Новом Саду, чијим спровођењем ће бити отворено најмање 2.000 нових радних места на неодређено време, у периоду од три наредне године.

Улагање у основна средства “Lear Corporation“ износиће најмање 14.300.000 евра.
“Lear Corporation“ у Србији ће бити део групације која обавља делатности у пољу електро-дистрибутивних система за водеће светске брендове путничких возила.

У последње три године “Lear Corporation“ групација има промет 17 милијарди долара, а тренутно запошљава више од 130.000 људи.

Влада Србије је усвојила закључак о додели подстицајних средстава за седам нових инвестиција, међу којима је и “Lear Corporation“, које ће омогућити отварање најмање 6.042 радна места и овластила министра привреде Жељка Сертића да потпише уговоре о подстицајима.

Инвеститори су се обавезали да на име бруто зарада у наредне три године исплате више од 532,1 милион евра.

Инвестициони пројекти подразумевају изградњу нових постројења и погона или улагање браунфилд локације у Новом Саду, Врању, Аранђеловцу, Прокупље, Беоргаду, Инђији и Нишу. Компаније које су добиле подстицаје су „Lear Corporation“, „Weibo-Group“, „Banja Komerc Bekament“, „Leoni WCS“, „SR Tehnis Services“, „IGB AUTOMOTIVE COMP“ и „Aster tekstil“. Оне послују у области производње електричне опреме, електродистрибутивних система, материјала за грађевинарство, текстила, грејача за моторна возила, опреме за ремонт и одржавање ваздухоплова.

Влада Србије ће ових седам инвестиција и запошљавање најмање 6.042 радника, у наредне три године подржати са 26,5 милиона евра подстицаја.

Подстицаји су додељена у складу са правилима о додели државне помоћи. Сва исплаћена средстава ће бити обезбеђена банкарском гаранцијом која ће важити три, односно пет година од оставривања пуне запослености.