Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.06.2015.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са представницима Гранског синдиката “Независност” о актуелним проблемима и могућим решењима за предузећа која су у процесу приватизације.

Министар је учесницима састанка објаснио да су синдикати незаобилазан партнер у процесу приватизације и захвалио се представницима синдиката на досадашњој подршци и разумевању.

“Сви заједно морамо да решавамо проблеме који су гомилани деценијама и које, нажалост, нико до сада није хтео да сагледа у целости. У јавности је превише неистина, полуинформација, спекулација и гласина када је у питању одлазак неких предузећа у стечај. Свима је у интересу да се тај поступак привреде крају, осим појединим директорима који би и даље да користе досадашње погодности када је држава, зарад политичких поена, финансирала тржишно неодрживе губиташе чији се дугови мере милијардама евра”, рекао је министар Сертић.

Председник Гранског синдиката индустрије, енергије и рударства Милорад Пановић је објаснио да ником од радника нису у интересу штрајкови и протести на улици.

“Свесни смо тренутка у ком се налази држава и желимо да помогнемо да се у дијалогу са Владом Србије нађу најбоља и одржива решења. Руководства синдиката рационално посматрају ствари и свесни смо да се сада плаћају рачуни због небриге која је владала претходних година. Сви желимо да се овај процес оконча што безболније”, закључио је Пановић.