Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.06.2015.

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa predstavnicima Granskog sindikata “Nezavisnost” o aktuelnim problemima i mogućim rešenjima za preduzeća koja su u procesu privatizacije.

Ministar je učesnicima sastanka objasnio da su sindikati nezaobilazan partner u procesu privatizacije i zahvalio se predstavnicima sindikata na dosadašnjoj podršci i razumevanju.

“Svi zajedno moramo da rešavamo probleme koji su gomilani decenijama i koje, nažalost, niko do sada nije hteo da sagleda u celosti. U javnosti je previše neistina, poluinformacija, spekulacija i glasina kada je u pitanju odlazak nekih preduzeća u stečaj. Svima je u interesu da se taj postupak privrede kraju, osim pojedinim direktorima koji bi i dalje da koriste dosadašnje pogodnosti kada je država, zarad političkih poena, finansirala tržišno neodržive gubitaše čiji se dugovi mere milijardama evra”, rekao je ministar Sertić.

Predsednik Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva Milorad Panović je objasnio da nikom od radnika nisu u interesu štrajkovi i protesti na ulici.

“Svesni smo trenutka u kom se nalazi država i želimo da pomognemo da se u dijalogu sa Vladom Srbije nađu najbolja i održiva rešenja. Rukovodstva sindikata racionalno posmatraju stvari i svesni smo da se sada plaćaju računi zbog nebrige koja je vladala prethodnih godina. Svi želimo da se ovaj proces okonča što bezbolnije”, zaključio je Panović.